Language Selection

  • Greek
  • English (United Kingdom)

Προσφορές - Νέα

Εγγραφή

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά δελτία μας για να πληροφορείστε για προσφορές καταλυμάτων και νέα απο όλες τις τουριστικές επιχειρήσεις της Ηπείρου

Ετικέτες

Δ. Δωδώνης | Δωδώνη | Διαμονή | Ξενοδοχεία | Ξενοδοχείο | Ξενώνες | Ξενώνας | Ενοικιαζόμενα δωμάτια | Δωμάτιο

Γενικές πληροφορίες

Εννέα Κοινότητες και έξι οικισμοί, αποτελούν τον σημερινό Δήμο Δωδώνης. Η Αγία Αναστασία, η Δραγοψά, οι Δραµεσιοί, η Δωδώνη, η Κωστάνιανη, το Μαντείο, οι Μελιγγοί, ο Πολύγυρος και η Ψήνα και οι οικισμοί του, απλώνονται στους πρόποδες του Τόμαρου και αγκαλιάζουν την κοιλάδα της αρχαίας Δωδώνης. Το καθένα με την δική του ξεχωριστή ομορφιά, με τις δικές του παραδόσεις, με την δική του πορεία στον χρόνο και στο χώρο και όλα μαζί αναπόσπαστα τμήματα της μακραίωνης παράδοσης.

Κέντρο του Δήμου είναι η Δωδώνη, κοιτίδα του Ελληνισμού, όπου βρίσκεται και το αρχαιότερο ομώνυμο θέατρο, τουριστικά επισκέψιμο και αρχαιολογικά ερευνητέο. Τα χωριά είναι χτισμένα στους πρόποδες της Ολύτσικας και Τσούκας και του Προφήτη Ηλία. Βουνά με πλούσια χλωρίδα και πανίδα. Στο Κεφαλόβρυσο υπάρχουν πλούσιες πηγές πόσιμου ύδατος και διάσπαρτα στο Δήμο αρχαία Βυζαντινά και νεότερα μνημεία.Ξενοδοχεία,Ξενώνες,διαμερίσματα,Ενοικιαζόμενα,δωμάτια,Ιωάννινα,Μέτσοβο,Κόνιτσα, Τζουμέρκα,Ζαγόρι,ζαγοροχώρια,Δωδώνη

Το αρχαίο θέατρο της Δωδώνης

dodoni02Το αρχαίο θέατρο της Δωδώνης στην Ήπειρο είναι από τα μεγαλύτερα και καλύτερα σωζόμενα αρχαία ελληνικά θέατρα. Η χωρητικότητα του θεάτρου είναι 18.000 θεατές.

Το θέατρο της Δωδώνης αποτελούσε τμήμα του πανελλήνιου ιερού της Δωδώνης και κατασκευάστηκε τον 3ο αιώνα π.Χ. από τον βασιλιά της Ηπείρου Πύρρο (297-272 π.Χ.) που θέλησε με αρχιτεκτονικά μνημεία και οικοδομήματα να στολίσει τις περιοχές του βασιλείου του. Την ίδια εποχή κατασκευάστηκε και το μικρό θέατρο της αρχαίας Αμβρακίας.

Το κοίλο του θέατρου της Δωδώνης τοποθετήθηκε στους πρόποδες του όρους Τόμαρος σε φυσική κοιλότητα ώστε να εκμεταλευτεί το επικλινές έδαφος, πράγμα που ήταν η συνηθισμένη πρακτική στην κατασκευή των αρχαίων ελληνικών θεάτρων. Η ορχήστα του θεάτρου δεν είναι ολοκληρωμένος κύκλος και έχει μεγαλύτερη διάμετρο 18,70.

Το θέατρο έπαθε απανωτές καταστροφές, ανοικοδομήσεις και διαμορφώσεις στους αιώνες που ακολούθησαν την παρακμή του βασιλείου της Ηπείρου και στα χρόνια της ρωμαικής κατάκτησης χρησιμοποιήθηκε ως αρένα. Από τον 4ο αιώνα μ.Χ. έπαψε να λειτουργεί. Οι πρώτες ανασκαφές και αναστηλώσεις στον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης άρχισαν το 1875 και συνεχίζονται μέχρι σήμερα. Το θέατρο της Δωδώνης στις μέρες φιλοξενεί κάποιες παραστάσεις τους καλοκαιρινούς μήνες.Το αρχαίο θέατρο της Δωδώνης βρίσκεται σε απόσταση 22 χιλιομέτρων από τα Γιάννενα.

Τ.Κ. 45500, Δωδώνη (Νομός Ιωαννίνων)

Τηλέφωνο: +30 26510 82287

ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΔΩΔΩΝΗΣΣελλαΐδα

xenonas

Γενικές πληροφορίες

Ο παραδοσιακός ξενώνας «Σελλαΐδα» βρίσκεται στο Τ.Δ. Λίππας του Δήμου Σελλών Ιωαννίνων, σε υψόμετρο 850 μέτρων και είναι χτισμένος απόλυτα εναρμονισμένος με το τοπίο σε μία κατασκευή δύο επιπέδων.
Περισσότερα...
 
Ανθούλα

domatia3

Γενικές πληροφορίες

Στα όμορφα Δερβίζιανα την έδρα του Δήμου Λάκας Σουλίου Ιωαννίνων θα βρείτε τα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα 4 κλειδιών ΑΝΘΟΥΛΑ σας περιμένουμε εδω σε μια όμορφη και καταπράσινη τοποθεσία,στούς πρόποδες της οροσειράς του Τομάρου.

Περισσότερα...
 
Αρχοντικό Τερόβου

xenodoxeio

Γενικές πληροφορίες

Το Ξενοδοχείο ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΤΕΡΟΒΟΥ βρίσκεται σε μια ιδανική τοποθεσία, στο κέντρο τού Τερόβου  μόλις μερικά μέτρα από την μικρή λίμνη και τις πηγές του Λούρου ποταμού

Περισσότερα...
 
Φιλύρα
filira_tiriasdomatia2

Γενικές πληροφορίες

Στην Τύρια, στο δήμο Σελλών του νομού Ιωαννίνων, δημιουργήσαμε για εσάς τα ενοικιαζόμενα δωμάτια «Filira», ένα καταφύγιο ηρεμίας και ανάπαυσης. Με τη φιλική μας διάθεση και το όμορφο περιβάλλον θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τη διαμονή σας απολαυστική και αξέχαστη.

Περισσότερα...
 
Περισσότερα Άρθρα...


Starry Night

starry night

App_Store_Badge_small
Google-Play
search_hotels_module

Επισκέπτες τώρα:

Έχουμε 99 επισκέπτες συνδεδεμένους

Δημοσκοπήσεις

Ποιό το βασικό κριτήριο για την διαμονή σας :