Language Selection

  • Greek
  • English (United Kingdom)
Καιρός για κάθε πόλη της Ελλάδας

Προσφορές - Νέα

Εγγραφή

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά δελτία μας για να πληροφορείστε για προσφορές καταλυμάτων και νέα απο όλες τις τουριστικές επιχειρήσεις της Ηπείρου

Ετικέτες

Δ. Κόνιτσας | Κόνιτσα | Διαμονή | Ξενοδοχεία | Ξενοδοχείο | Ξενώνες | Ξενώνας | Ενοικιαζόμενα δωμάτια | Δωμάτιο

Γενικές πληροφορίες

Βρίσκεται στο βόρειο άκρο του Νομού Ιωαννίνων. Συνορεύει βόρεια με το Δήμο Μαστοροχωρίων, ανατολικά με τους Νομούς Κοζάνης και Γρεβενών και δυτικά με την Αλβανία.
Εδώ υψώνονται οι ορεινοί όγκοι του Σμόλικα με υψόμετρο 2.637μ., της Τύμφης (Γκαμήλας) με υψόμετρο 2.497μ., και του Γράμμου με υψόμετρο 2.520μ.
Η έδρα του δήμου, η Κόνιτσα είναι κτισμένη αμφιθεατρικά στην πλαγιά του βουνού Τραπεζίτσα. Μπροστά της απλώνεται ο κάμπος της Κόνιτσας, όπου ο ποταμός Αώος ενώνεται με τους παραπόταμους Σαραντάπορο και Βοϊδομάτη. Τα πετρόκτιστα σπίτια και τα λιθόστρωτα καλντερίμια αποτελούν δείγματα της παραδοσιακής ηπειρωτικής αρχιτεκτονικής που κυριαρχεί στα χωριά και στην έδρα του δήμου.
Ο δήμος έχει πληθυσμό 6.572 κατοίκους και έκταση 542.516 στρέμματα.
Ξενοδοχεία,Ξενώνες,διαμερίσματα,Ενοικιαζόμενα,δωμάτια,Ιωάννινα,Μέτσοβο,Κόνιτσα, Τζουμέρκα,Ζαγόρι,ζαγοροχώρια,Δωδώνη
Για την διαμονή σας στον Δ. Κόνιτσας θα βρείτε τα παρακάτω καταλύματα.

Δημοτικά Διαμερίσματα

Ο Δήμος Κόνιτσας αποτελείται από τα ακόλουθα Δημοτικά Διαμερίσματα:

Κόνιτσας- Αγία Βαρβάρα -Αγία Παρασκευή- Αετοπέτρα- Αηδονοχώρι- Αμάραντος Άρματα- Γαναδιό- Ελεύθερο- Εξοχή-Ηλιόρραχη -Καβάσιλα -Καλλιθέα -Κλειδωνιά -Μάζι Μελισσόπετρα -Μόλιστα -Μολυβδοσκέπαστο -Μοναστήρι -Νικάνορας -Πάδες Παλαιοσέλλι -Πηγή -Πουρνιά -Πύργος

Λίγη ιστορία

Η περιοχή πρωτοκατοικήθηκε από ομάδες κυνηγών 17.000 χρόνια πριν. Κατά το 12ο-13ο αι. π.Χ. καταφτάνει στην Κόνιτσα η ηπειρωτική φυλή των Μολοσσών. Στις αρχές του Πελοποννησιακού Πολέμου (431-404 π.Χ.), οι Μολοσσοί συμμαχούν με τους Αθηναίους, οι οποίοι εισάγουν στην περιοχή στοιχεία του αττικού πολιτισμού. Την περίοδο 323-168 π.Χ. δημιουργείται το Κοινό των Ηπειρωτών, μια κοινοπραξία στην οποία συμμετέχουν ηπειρωτικά φύλα από τον Αμβρακικό μέχρι τις εκβολές του Αώου.
Τον 4ο αι. μ.Χ. η περιοχή δέχεται τις καταστροφικές επιδρομές των Βησιγότθων. Ακολουθούν οι Βάνδαλοι (5ος αι.) οι Αβαροι και οι Σλάβοι (6ος αι.). Το 1430 καταλαμβάνεται από τους Οθωμανούς, οι οποίοι στη θέση της Κόνιτσας δημιουργούν τον ομώνυμο "Καζά" (Επαρχία), υπαγόμενο στη Διοίκηση Ιωαννίνων. Στις αρχές του 16ου αι., εξισλαμισμένοι Αλβανοί εγκαθίστανται στην περιοχή. Το 17ο αι. ιδρύονται στην Κόνιτσα οι πρώτοι "τεκέδες" (μουσουλμανικά μοναστήρια δερβίσηδων). Το 1913, μετά την απελευθέρωση των Ιωαννίνων, οι Οθωμανοί εγκαταλείπουν την Κόνιτσα.
Με την ανταλλαγή των πληθυσμών, το 1925, οι μουσουλμανικές οικογένειες της Κόνιτσας μεταναστεύουν στην Τουρκία και στη θέση τους εγκαθίστανται προσφυγες από την Καππαδοκία.


Villa Rustica

villarusticaxenodoxeio

Γενικές πληροφορίες

Ένα πανέμορφο και με ιστορικές αναφορές πολυτελές συγκρότημα, η VILLA RUSTICA, στη γραφική Κόνιτσα του νομού Ιωαννίνων, στην κωμόπολη που τη χαρακτηρίζει, μεταξύ άλλων, η οροσειρά της Πίνδου, η χαράδρα του Αώου ποταμού

Περισσότερα...
 
Φιλοξενώνας Ζαγόρι

xenonas

Γενικές πληροφορίες

Στην όμορφη πλακόστρωτη πλατειούλα της Άνω Κλειδωνιάς, δείχνει ότι αυτός ο υπέροχος τόπος, που έμεινε ξεχασμένος για πολλές δεκαετίες, τώρα ξαναζεί. Το παλιό πέτρινο σχολείο του χωριού έγινε ένας ζεστός χώρος φιλοξενίας, ο «ΦΙΛΟΞΕΝΩΝΑΣ ΖΑΓΟΡΙ».

Περισσότερα...
 
Αρμολόι

xenonas

Γενικές πληροφορίες

Στην Πυρσόγιαννη μπορείτε να μείνετε στον εξαιρετικό ξενώνα ΑΡΜΟΛΟΙ, ο οποίος έχει χτιστεί το 1929 με εθελοντική προσφορά εργασίας και οικονομική ενίσχυση όλων των Πυρσογιαννιτών.

Περισσότερα...
 
Φασούλης Δωμάτια

domatia2

Γενικές πληροφορίες

Το Κεφαλοχώρι, πρώην Λυκόραχη, είναι ζωντανό χωριό με τους κατοίκους να ασχολούνται κυρίως με την κτηνοτροφία. Είναι δίπλα στην Εθνική οδό,  για φαγητό έχει  πολύ καλές ταβέρνες: Για την διαμονη σας θα βείτε τα ενοικιαζώμενα δωμάτια Φασούλη.

Περισσότερα...
 
Φαράγγι

xenodoxeio

Γενικές πληροφορίες

Με μεγάλο μεράκι κατασκευάστηκε δίπλα στο Βοϊδομάτη το ξενοδοχείο «Φαράγγι». Είναι οικογενειακή επιχείρηση και λειτουργεί με επιτυχία εδώ και 20 χρόνια. Η θέση του είναι κεντρική, ανάμεσα στην Κόνιτσα και το Ζαγόρι.

Περισσότερα...
 
Άρτεμις

diamerismata

Γενικές πληροφορίες

Στην Κόνιτσα, την πόλη της περιπέτειας και των σπορ, δίπλα από τον Αώο ποταμό και το παραδοσιακό γεφύρι της Κόνιτσας βρίσκονται τα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα "Αρτεμις". Μόλις 15 λεπτά από τα πανέμορφα Ζαγοροχώρια.

Περισσότερα...
 
konitsa Mountain

konitsa_mountain_hotelxenodoxeio

Γενικές πληροφορίες

konitsa Mountain Χτισμένο στην κορυφή της πόλης, το ξενοδοχείο άνοιξε τις πόρτες του για το κοινό το Δεκέμβριο του 2006 και καλωσόρισε τους πρώτους επισκέπτες. Ακολουθώντας την παραδοσιακή αρχιτεκτονική της περιοχής προσφέρει ξεχωριστή πολυτέλεια ακόμα και για τα πιο απαιτητικά γούστα.

Περισσότερα...
 
Περισσότερα Άρθρα...


Starry Night

starry night

App_Store_Badge_small
Google-Play
search_hotels_module

Επισκέπτες τώρα:

Έχουμε 93 επισκέπτες συνδεδεμένους

Δημοσκοπήσεις

Ποιό το βασικό κριτήριο για την διαμονή σας :