Language Selection

  • Greek
  • English (United Kingdom)

Προσφορές - Νέα

Εγγραφή

Εγγραφείτε στα ενημερωτικά δελτία μας για να πληροφορείστε για προσφορές καταλυμάτων και νέα απο όλες τις τουριστικές επιχειρήσεις της Ηπείρου

Ετικέτες

Ν. Πρέβεζας

Γενικές πληροφορίες

Ο νομός Πρέβεzας καταλαμβάνει το νοτιοδυτικό τμήμα της Ηπείρου, και έχει έκταση 1.036 τετραγωνικά χιλιόμετρα και πληθυσμό 58.628 κατοίκους, σύμφωνα με την απογραφή του 1991, που κατοικούν σε 8 Δήμους και 1 Κοινότητα του Νομού.

Συνορεύει βόρεια με τους νομούς Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας, ανατολικά και νοτιοανατολικά με το νομό Άρτας.
Το μεγαλύτερο μέρος του οικονομικά ενεργού πληθυσμού δραστηριοποιείται στον πρωτογενή τομέα στην κτηνοτροφία κυρίως αιγοπροβατοτροφία και χοιροτροφία, στην γεωργία ιδιαίτερα με την παραγωγή κηπευτικών με χρήση θερμοκηπίων και την καλλιέργεια ελιάς και την αλιεία στον ποταμό Λούρο και στα παράλια του Αμβρακικού κόλπου και του Ιονίου Πελάγους.

Ο τομέας της μεταποίησης παρουσιάζει περιορισμένη δραστηριότητα με μικρές μεταποιητικές μονάδες, ενώ το εμπόριο και ο τουρισμός αποτελούν σημαντικούς παράγοντες της οικονομίας του νομού.

Επίσης οι κυριότερες περιοχές είναι: Άκτιο, Βάλτος, Λούτσα, Πάργα, Πρέβεζα.

Το σημείο ακριβώς στο οποίο είναι χτισμένη η πόλη της Πρέβεζας είναι στο στόμιο του -Αμβρακικού κόλπου, που μαζί με το διπλό δέλτα των ποταμών Λούρου και Αράχθου, καθώς και ένα σύστημα λιμνοθαλασσών, αποτελεί ένα σπάνιο οικοσύστημα που προστατεύεται με τη συνθήκη RAMSAR.
-Οι παραλίες του Νομού Πρέβεζας εκτείνονται σε μήκος 60 χιλιομέτρων. Όρμοι, χερσόνησοι, κόλποι, αμμουδιές και βράχια εναλλάσσονται αρμονικά. Δάση από πεύκα που φτάνουν μέχρι στις φιλόξενες παραλίες, συνθέτουν μια ειδυλλιακή εικόνα.
Στην αρχοντική πόλη της Πρέβεζας μπορείτε να επισκεφθείτε τα διάσπαρτα μνημεία, βυζαντινές εκκλησίες, βενετικά και Οθωμανικά κάστρα, τη ρωμαϊκή Νικόπολη και την αρχαία Κασσώπη, το Νεκρομαντείο του Αχέροντα που ήταν το σπουδαιότερο της αρχαιότητας, το μαρτυρικό Ζάλογγο καθώς και τη ρομαντική καστροπολιτεία της Πάργας.

Οκτώ χιλ. βόρεια της Πρέβεζας, σ' ένα καταπράσινο τοπίο σε έκταση 9000 στρεμμάτων, βρίσκεται η Αρχαία Νικόπολη. Στις 2 Σεπτεμβρίου του 31 π.Χ., έγινε η ναυμαχία του Ακτίου μεταξύ των στόλων του Οκταβίου και της Κλεοπάτρας, κατά την οποία επεκράτησε ο Οκτάβιος. Εκεί μπορείτε να δείτε το μουσείο της Νικοπόλεως, το Νυμφαίο, το θέατρο, το ωδείο κ.α. Το Ζάλογγο έχει έδρα το Κανάλι Πρέβεζας και βρίσκεται ανάμεσα στο δήμο Φαναρίου και Λούρου.Στο χωριό Καμαρίνα, το φυσικό μπαλκόνι της περιοχής, όπου δεσπόζει επιβλητικό το μνημείο στον Ιερό βράχο, μνημείο που έγινε σύμβολο αγάπης προς τη Ελευθερία και μας θυμίζει τη θυσία των Σουλιωτισσών που προτίμησαν να πέσουν στον γκρεμό αγκαλιά με τα παιδιά τους παρά να παραδοθούν στα ασκέρια του Αλή Πασά όχι μόνο για την περηφάνια τους αλλά και για την αγάπη που έτρεφαν στη γη τους.

-Πως Θα Έρθετε: Οδικώς:

Μπορείτε να φθάσετε στην Πρέβεζα μέσω των εθνικών οδών: Ιωαννίνων - Πρεβέζης, Ηγουμενίτσας - Πρεβέζης, Άρτας - Πρεβέζης.
Από την Αθήνα μέσω Ρίου Αντιρρίου η απόσταση είναι 370 χλμ. περίπου
Από την Θεσσαλονίκη η απόσταση είναι 462 χλμ.
Από την Πάτρα η απόσταση είναι 171 χλμ.
Από τα Ιωάννινα η απόσταση είναι 102 χλμ.
Από την Άρτα η απόσταση είναι 50 χλμ.
Από την Ηγουμενίτσα η απόσταση είναι 98 χλμ.
Από την Αιτωλοακαρνανία μπορείτε να φθάσετε μέσω της υποθαλάσσιας σήραγγας Ακτίου.


-Με λεωφορείο:

Εκτελούνται πολύ συχνά δρομολόγια ΚΤΕΛ από και προς, την Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ιωάννινα, Άρτα, Ηγουμενίτσα. Τακτικά δρομολόγια γίνονται και από Τρίκαλα, Αγρίνιο, Βόνιτσα, Λευκάδα, Κέρκυρα κ.λ.π.


Αεροπορικώς:

Υπάρχει τακτική αεροπορική σύνδεση με την Αθήνα μέσω του Ακτίου και εκτός των προγραμματισμένων πτήσεων εκτελούνται και πτήσεις charters τους καλοκαιρινούς μήνες.

Χρήσιμα τηλέφωνα

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ
Νοσοκομείο Πρέβεζας 26820 22871-2
Τροχαία Πρέβεζας 26820 28922
Μουσείο Νικόπολης Πρέβεζα 26820 41336

Δημοτική Βιβλιοθήκη Πρέβεζας 26820 22375
Αστυνομία Πάργας 26840 31254, 31222

Starry Night

starry night

App_Store_Badge_small
Google-Play
search_hotels_module

Επισκέπτες τώρα:

Έχουμε 91 επισκέπτες συνδεδεμένους

Δημοσκοπήσεις

Ποιό το βασικό κριτήριο για την διαμονή σας :